A czy Ty już masz Foremkę na Lato? Gdy jest ciepło warto zadbać i o formę i o zdrowie. Dlatego polecamy nasze chleby foremkowe, które są wypiekane z pełnoziarnistej mąki na naturalnych zakwasach i ze zdrowymi dodatkami. Idealnie nadają się do pysznych i lekkich kanapek,a Wy będziecie mieli czas na ruch, sport i zabawę! Pewnie wiecie ale… foremkę zaczyna się od zdrowej rozgrzewki. Dlatego polecamy Kanapkę na Rozgrzewkę na naszym wyjątkowym chlebie Prebiotyk. Zawiera on prebiotyczną inulinę z korzenia cykorii, która wspiera rozwój przyjaznej mikroflory jelit, wzmacnia układ odpornościowy oraz pomaga w problemach trawiennych.A do tego jest pyszny!

 

 

Łapcie więc nasz przepis na kanapkę z pastą awokado i piklowana rzodkiewką!

Składniki:

Pikle: 2 pęczki rzodkiewki, 3/4 szklanki przegotowanej wody, 1/3 kubka octu jabłkowego, 2 łyżeczki cukry trzcinowego, 3 ząbki czosnku, kilka ziaren pieprzu, kilka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli
dwa dojrzałe awokado
Guacamole: dwie łyżeczki soku z limonki, ząbek czosnku, sól, kiełki rzodkiewki

Sposób wykonania:
1. Przygotowujemy zalewę do pikli z wody, octu, czosnku i przypraw. Umieszczamy w niej pokrojone na plasterki rzodkiewki. Po 24 godzinach w lodówce są gotowe. 2. Awokado rozgniatamy w miseczce na pastę z czosnkiem, sokiem z limonki i solą. 3. Kromki Prebiotyka smarujemy guacamole, układamy piklowane rzodkiewki i posypujemy pikantnymi kiełkami z rzodkiewki. I gotowe!

 

 

Pozostając na stronie, zgadzasz się na używanie plików cookies Szczegóły

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close