BUŁKI
BUŁKA DUKATKA
Bułka pszenna z dodatkiem mieszanki ziaren (słonecznika, sezamu, żyta, siemienia lnianego, soi) oraz przypraw : kminku kolendry, anyżu, koperku
MAKIEŁKA
Ręcznie formowana, posypana makiem bułka pszenna z dodatkiem mąki żytniej. Ciasto dojrzewa w czasie wielogodzinnej fermentacji, podczas której buduje się wyjątkowy smak i aromat pieczywa. Proces długiego dojrzewania ciasta poprawia chrupkość jego skórki i świeżość. Zawiera dodatek słodów pszennego i jęczmiennego
BUŁKA WIELOZIARNISTA
Bułka pszenna z dodatkiem bogactwa ziaren takich jak: słonecznik, mak niebieski, sezam, siemię lniane, soja łamana, żyto łamane, pszenica łamana, jęczmień łamany. Posypana mieszanką nasion. Zawiera dodatek słodu jęczmiennego i pszennego. Bogata w składniki mineralne, błonnik i witaminy.
BUŁKA DYNIOWA
Bułka pszenna z dodatkiem pestek dyni i ziaren łamanego żyta oraz słodu jęczmiennego i pszennego. Bogata w składniki mineralne, błonnik i witaminy, posypana chrupiącymi nasionami dyni.
PALUCH BAWARSKI
Podłużna bułka z mąki pszennej z dodatkiem żyta łamanego i pszenicy oraz słonecznika, maku niebieskiego, sezamu i siemienia lnianego. Zawiera dodatek słodu pszennego i jęczmiennego.
BUŁKA CIABATTA
Bułka pszenna na naturalnym zakwasie pszennym o niezrównanym smaku i zapachu. Zawiera dodatek słodów pszennego i jęczmiennego.
BUŁKA NICEJSKA
Bułka pszenna na naturalnym zakwasie pszennym z mąki durum o charakerystycznym rustykalnym wyglądzie. Zawiera dodatek słodów pszennego i jęczmiennego.
BUŁKA GRAHAM
Podłużna bułka z mieszanki mąki pszennej graham oraz mąki pszennej. Zawiera dodatek słodów pszennego oraz jęczmiennego.
BUŁKA KUJAWSKA
Klasyczna bułka pszenna. Ciasto dojrzewa w czasie wielogodzinnej fermentacji. Zawiera dodatek słodów pszennego i jęczmiennego. Zawiera dodatek mąki żytniej (poniżej 2%), która nadaje smak i sprawia, że bułka jest treściwa.
BUŁKA FITNESS
Bułka pszenna z dodatkiem precyzyjnie dobranej mieszanki nasion – słonecznika, siemienia lnianego oraz soi. Bogata w składniki mineralne, błonnik i witaminy. Zawiera dodatek słodów pszennego i jęczmiennego.
BUŁKA ŻYTNIA ZIARNISTA
Pieczywo mieszane żytnio-pszenne z dodatkiem wykiełkowanych nasion żyta oraz słodu jęczmiennego i pszennego, posypane łamanym słonecznikiem. Bogata w składniki mineralne, błonnik i witaminy.
PALUCH WŁOSKI
Bułka pszenna o charakterystycznym rustykalnym wyglądzie. Zawiera dodatek słodu pszennego i jęczmiennego.
PALUCH CEBULOWY Z SEREM
Podłużna bułka pszenna z dodatkiem cebuli prażonej posypana wiórkami serowymi.
BAGIETKA
Charakterystyczna podłużna bułka pszenna. Skórka delikatnie posypana mąką. Bagietka wypiekana na sklepach firmowych.